Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-mascarpone torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • rumaroma

Krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 5 szem eper
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Díszítéshez

  • eper
  • 100 ml habtejszín

Elkészítése

A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a rumaromát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájás keverékhez forgatjuk. Egy 27 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

A mascarponét a tejszínnel, a lekvárral, a habfixálóval és a friss eperrel összedolgozzuk. A kihűlt piskótát félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel. A díszítéshez a tejszínt felverjük, és körbekenjük a tortát. A tetejére friss eperkarikákat vágunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-mascarpone-torta/