Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres, mascarponés álomtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez

  • 750 g mascarpone
  • 500 g túró
  • 250 g eper
  • 5 evőkanál porcukor

Díszítéshez

  • 100 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj
  • 500 ml habtejszín

Elkészítése

4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból sütünk 2 darab piskótát egy kb 20*20 cm-es, kocka alakú tortaformában.

4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból, 4 ek vízből és 2 ek kakaóporból sütünk 2 darab kakaós piskótát.

Ha kihűlt mind a 4 lap, akkor a krém hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük. Arra figyeljünk, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. A krémet 3 részre osztjuk és tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a lapokat.

Ha kész, akkor a hideg tejszínt felverjük és bevonjuk vele a torta oldalát és tetejét. Utána a csokit gőz fölött felolvaszjuk az olaj hozzáadásával, majd a torta szélére, tetejére csorgatjuk.

A maradék tejszínt habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-mascarpones-alomtorta/