Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajttorták

Torta receptek

Epres sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Kekszes alap: 1 csomag édes zabkeksz (215 g) 10 dkg margarin Töltelék: 25 dkg mascarpone 25 dkg tejföl 20 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom leve és reszelt héja 3 tojás Eperzselé: 5-6 szem eper 1 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj 2,5 dl víz 1 csomag tortazselé Elkészítése: Először […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Kekszes alap:

  • 1 csomag édes zabkeksz (215 g)
  • 10 dkg margarin

Töltelék:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3 tojás

Eperzselé:

  • 5-6 szem eper
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2,5 dl víz
  • 1 csomag tortazselé


Elkészítése:

Először egy 24 cm-es tortaformát kívülről vonjunk be többrétegű alufóliával, majd a belsejét béleljük ki sütőpapírral.

A zabfalatokat morzsoljuk össze. A margarint (v. ízlés szerint vajat) hevítsük fel, majd öntsük hozzá a morzsalékos kekszhez. Ezután alaposan keverjük össze, öntsük bele a tortaformába, és a tenyerünkkel egyenletesen lapogassuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt beletöltenénk a tölteléket.

Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.

Ezután egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, és mindegyikkel szintén keverjük alaposan össze a masszát.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémes masszához. Végül a kihűlt, kekszes alapra óvatosan öntsük rá.

Egy tepsibe helyezzük bele a megtöltött tortaformát. Ezután öntsünk a tepsibe annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a belehelyezett, fóliába csomagolt tepsit.

Ezután helyezzük vissza a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 60 percig a tortát. (Amikor a teteje már kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral takarjuk le, nehogy túlbarnuljon. Én légkeverésnél 150 fokon, 60 percig sütöttem.)

A sütési idő letelte után kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és így hagyjuk a tortát kihűlni.

Az apróra feldarabolt epret tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd forraljuk fel.
Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.

Az eperléhez ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a tortazselét, majd keverjük simára.
Ezután tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, állandó keverés mellett főzzük egy percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

A teljesen kihűlt torta tetejére öntsük rá az éppen csak langyos zselét, majd mielőtt megdermedne, a tetejét rakjuk ki félbevágott eperszemekkel. (Ameddig a zselé hűl, addig készítsük elő az eperszemeket, hogy gyorsan tudjunk dolgozni, mielőtt a zselé teljesen megdermed.)

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is