Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Epres szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Az egészet robotgép alacsony fokozatán összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (20*30 cm) formába öntjük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt. A kisült […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Az egészet robotgép alacsony fokozatán összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet.

Óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (20*30 cm) formába öntjük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt.

A kisült piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk.

Az alsó lapot megkenjük szamócadzsemmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.

A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. A friss epret apróra vágjuk. Ha mirelit eperrel dolgozunk, akkor azt felolvasztjuk és alaposan lecsepegtetjük.

Az epret a habhoz adjuk és óvatosan összedolgozzuk. Az epres habot a piskótára halmozzuk és elsimítjuk.

A tetejét reszelt fehér és étcsokoládéval díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is