Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 2,5 evőkanál nádcukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 400 ml cukrászhab
  • 15 dkg eper (évszaktól függően mirelit is lehet)
  • szamócadzsem (lehetőleg házi)
  • 0,5 tábla étcsokoládé a díszítéshez
  • 0,5 tábla fehér csokoládé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját. Az egészet robotgép alacsony fokozatán összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet.

Óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (20*30 cm) formába öntjük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt.

A kisült piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk.

Az alsó lapot megkenjük szamócadzsemmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.

A tejszínt egy mélyebb edénybe öntjük és habverővel felverjük. A friss epret apróra vágjuk. Ha mirelit eperrel dolgozunk, akkor azt felolvasztjuk és alaposan lecsepegtetjük.

Az epret a habhoz adjuk és óvatosan összedolgozzuk. Az epres habot a piskótára halmozzuk és elsimítjuk.

A tetejét reszelt fehér és étcsokoládéval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-szelet-2/