A tésztát a szokásos módon készítjük el: a tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.
A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük az 1 evőkanál kristálycukorral és a habfixálóval. Ezután hozzákeverjük az epres joghurtot és az aprított epret, majd alaposan elkeverjük. A kész krémmel megkenjük az alsó és középső piskótalapokat, a torta oldalának megkenésére pedig egy keveset félreteszünk.
A piros tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A harmadik, felső piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, megkenjük az eperlekvárral, majd tetszés szerint friss eperszemekkel díszítjük. A zselatint óvatosan ráöntjük a tetejére, és a tortát hűtőbe tesszük, amíg a zselatin teljesen megköt.
Amikor a zselatin megdermedt, a tortát kivesszük a formából, a félretett krémmel megkenjük az oldalát, és ízlés szerint díszítjük.
Tipp
A krémbe más gyümölcsöt, például málnát vagy áfonyát is keverhetünk, ha variálni szeretnénk.