Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres tejszínes joghurt torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor

A krémhez

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg eper
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • 2 nagy pohár epres joghurt
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 1 evőkanál eperlekvár

Tetejére

  • 5-6 szem eper

Elkészítése

A tésztát a szokásos módon készítjük el: a tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.

A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük az 1 evőkanál kristálycukorral és a habfixálóval. Ezután hozzákeverjük az epres joghurtot és az aprított epret, majd alaposan elkeverjük. A kész krémmel megkenjük az alsó és középső piskótalapokat, a torta oldalának megkenésére pedig egy keveset félreteszünk.

A piros tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A harmadik, felső piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, megkenjük az eperlekvárral, majd tetszés szerint friss eperszemekkel díszítjük. A zselatint óvatosan ráöntjük a tetejére, és a tortát hűtőbe tesszük, amíg a zselatin teljesen megköt.

Amikor a zselatin megdermedt, a tortát kivesszük a formából, a félretett krémmel megkenjük az oldalát, és ízlés szerint díszítjük.

Tipp

A krémbe más gyümölcsöt, például málnát vagy áfonyát is keverhetünk, ha variálni szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-tejszines-joghurt-torta/