Elkészítése
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót a mascarponéval alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk. A tetejét félbevágott eperrel kirakjuk, majd az epres tortazselét a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük, és egyenletesen az eperre öntjük. Hűtőben legalább 4 órán át pihentetjük, hogy szépen megdermedjen.
Tálalás
A megdermedt tortát éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a zselé szép, tiszta vágású maradjon. Hidegen kínáljuk, friss mentalevéllel vagy tejszínhabrózsákkal díszítve.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a túrós-mascarpones krémbe keverhetünk apróra vágott epret vagy pár csepp citromlevet is, ami még frissebb ízt ad. A torta tetejét akár vegyes bogyós gyümölcsökkel is díszíthetjük, így még színesebb és mutatósabb lesz.
