Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós-mascarpones torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor

Krémhez

  • 0,5 kg túró
  • 1 nagy doboz mascarpone
  • 3 kis tasak zselatin
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kg eper
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a túrót a mascarponéval alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk. A tetejét félbevágott eperrel kirakjuk, majd az epres tortazselét a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük, és egyenletesen az eperre öntjük. Hűtőben legalább 4 órán át pihentetjük, hogy szépen megdermedjen.

Tálalás

A megdermedt tortát éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a zselé szép, tiszta vágású maradjon. Hidegen kínáljuk, friss mentalevéllel vagy tejszínhabrózsákkal díszítve.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a túrós-mascarpones krémbe keverhetünk apróra vágott epret vagy pár csepp citromlevet is, ami még frissebb ízt ad. A torta tetejét akár vegyes bogyós gyümölcsökkel is díszíthetjük, így még színesebb és mutatósabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-turos-mascarpones-torta/