Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citromlé

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája

Tetejére

  • 40 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1 kiskanál fahéj

Díszítéshez

  • 12 db virág
  • tejszínhab

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, amíg egynemű állagot nem kapunk. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

A túrótöltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, hogy sima krémet kapjunk.

A hűtőből kivett tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, majd egyenletesen rákenjük a túrós tölteléket.

Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig elősütjük.

Közben az epret a cukorral és az őrölt fahéjjal turmixgépben pépesítjük. A sütőből kivett tortára ráöntjük az epres keveréket, majd visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük.

Amikor a torta kihűlt, óvatosan kivesszük a formából. A tetejét ehető ostyavirágokkal díszítjük, az oldalát pedig tejszínhabbal vonjuk be.

Hűtőben pihentetjük tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-turos-torta/