Elkészítése
A túrót finomra törjük, majd összekeverjük a mascarponéval. Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt turmixoljuk. A habtejszín felét kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez adjuk az epres péppel együtt.
A zselatint az eperszörpben felmelegítjük, majd folyamatos keverés mellett a túrós masszához öntjük.
Egy tortaformát előkészítünk, és az oldalára, valamint az aljára egy sor piskótatallért rakunk. A túrós-epres krém felét a formába öntjük, majd egy újabb réteg piskótát helyezünk rá. A maradék masszát is beleöntjük, és hűtőbe tesszük.
A tortát legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy szépen megdermedjen. Másnap a maradék habtejszínt kemény habbá verjük, majd eperrel és tejszínhabbal díszítjük.
