Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Epres túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót finomra törjük, majd összekeverjük a mascarponéval. Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt turmixoljuk. A habtejszín felét kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez adjuk az epres péppel együtt. A zselatint az eperszörpben felmelegítjük, majd folyamatos keverés mellett a túrós masszához öntjük. Egy tortaformát előkészítünk, és az oldalára, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A túrót finomra törjük, majd összekeverjük a mascarponéval. Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt turmixoljuk. A habtejszín felét kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez adjuk az epres péppel együtt.

A zselatint az eperszörpben felmelegítjük, majd folyamatos keverés mellett a túrós masszához öntjük.

Egy tortaformát előkészítünk, és az oldalára, valamint az aljára egy sor piskótatallért rakunk. A túrós-epres krém felét a formába öntjük, majd egy újabb réteg piskótát helyezünk rá. A maradék masszát is beleöntjük, és hűtőbe tesszük.

A tortát legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy szépen megdermedjen. Másnap a maradék habtejszínt kemény habbá verjük, majd eperrel és tejszínhabbal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is