Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24 cm-es formához: 20 db babapiskóta 10 dkg vaj Túros töltelék: 25 dkg túró 15 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 1 citrom leve 1 csomag vaníliás pudingpor 2 dl víz 10 g porzselatin 1 dl víz 3 dl habtejszín eper Elkészítése: A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

24 cm-es formához:

  • 20 db babapiskóta
  • 10 dkg vaj

Túros töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • eper


Elkészítése:

A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük, és összekeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatjuk a vajas-babapiskótás keveréket. Ezután legalább 30 percre betesszük hűtőszekrénybe.

A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük.

Egy keverőtálba beletesszük a túrót, a porcukrot (ízlés szerint lehet több cukrot is tenni), a vaníliás cukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a citromlevet. Ezután robotgéppel simára keverjük.

A teljesen kihűlt pudingot hozzátesszük a túrós krémhez, majd szintén robotgéppel simára keverjük.

1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután teljesen kihűtjük, majd szintén hozzáöntjük a túrós krémhez, és jól összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal óvatosan a túrós krémhez keverjük.

A tortaformában lévő piskótás alapot körbe kirakjuk a félbevágott eperszemekkel, majd belekanalazzuk a túrós krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a tortát ízlés szerint megszórjuk tortadarával, és eperszemekkel díszítjük, majd éles késsel felszeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is