Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag piskótatallér
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 dl eperszörp
  • 500 g eper
  • 15 dkg cukor

Elkészítése

A túrót finomra törjük, majd összekeverjük a mascarponéval. Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt turmixoljuk. A habtejszín felét kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez adjuk az epres péppel együtt.

A zselatint az eperszörpben felmelegítjük, majd folyamatos keverés mellett a túrós masszához öntjük.

Egy tortaformát előkészítünk, és az oldalára, valamint az aljára egy sor piskótatallért rakunk. A túrós-epres krém felét a formába öntjük, majd egy újabb réteg piskótát helyezünk rá. A maradék masszát is beleöntjük, és hűtőbe tesszük.

A tortát legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy szépen megdermedjen. Másnap a maradék habtejszínt kemény habbá verjük, majd eperrel és tejszínhabbal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-turotorta/