A kekszeket zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük (nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok is). A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a darált dióval, majd az egészet egy nagyobb kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 10 percig elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A joghurtot tálba öntjük, elkeverjük benne a csipetnyi levendulaport, majd hozzáadjuk a gyümölcskeverék felét (akár fagyottan is), a felvert tejszínt, a durvára összetört grillázst (zacskóban, húsklopfolóval törtük össze), és a vízben felfőzött zselatint is.
A joghurtos masszát ráöntjük a kihűlt kekszes alapra, elsimítjuk, majd a tetejét megszórjuk a maradék gyümölccsel.
Hűtőbe tesszük, és legalább 2–3 órát pihentetjük, amíg teljesen megdermed.