Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gyümölcsös joghurttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg csokis keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió (vagy mandula )
  • 800 g gyümölcsjoghurt
  • 2 dl habtejszín (valódi tejszín)
  • 20 g zselatin
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1 csipet levendulapor (vagy 1 csepp levendulaolaj)
  • 5 dkg grillázs

Elkészítése

A kekszeket zacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük (nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok is). A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a darált dióval, majd az egészet egy nagyobb kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 10 percig elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A joghurtot tálba öntjük, elkeverjük benne a csipetnyi levendulaport, majd hozzáadjuk a gyümölcskeverék felét (akár fagyottan is), a felvert tejszínt, a durvára összetört grillázst (zacskóban, húsklopfolóval törtük össze), és a vízben felfőzött zselatint is.

A joghurtos masszát ráöntjük a kihűlt kekszes alapra, elsimítjuk, majd a tetejét megszórjuk a maradék gyümölccsel.

Hűtőbe tesszük, és legalább 2–3 órát pihentetjük, amíg teljesen megdermed.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/erdei-gyumolcsos-joghurttorta/