Elkészítése
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál finomliszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- zsír és liszt a forma kikenéséhez
Krém:
- 300 gramm erdei gyümölcsös joghurt
- 250 gramm mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatinpor
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A sárgákat a vízzel, liszttel és a szódabikarbónával jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába simítjuka tésztát és 50 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. Tűpróbát végezzünk!
Elkészítjük a krémet. A mascarponéba belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd robotgéppel a legkisebb fokozaton 2-3 perc alatt összekeverjük. A lényeg, hogy ne folyjon le a tortáról.
3 lapba vágjuk a piskótát. Egy tálcára tesszük az egyik lapot, erre krém kerül, rá piskóta, krém és ismét piskóta. A maradék krémet rákenjük a torta tetejére és oldalára és a díszítéshez is hagyunk keveset.
Ízlés szerint díszítjük.


