Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 üvegcse vanília aroma (vagy 1 cs vaníliás cukor)
  • 80 g vaj

Töltelék:

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 800 g tejföl

Tetejére:

  • 500 g erdei gyümölcs (fagyasztott )
  • 2 csomag piros tortazselé
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma (26 cm) alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Ha nagyon lágy lenne, akkor tegyük be a hőtőbe 15-20 percre, egyébként rögtön lehet használni. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen nagyobbra mint a tortaforma.

Tekerjük fel óvatosan a nyújtófára és emeljük át a formába. Egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába és tapasszuk a forma oldalára. Ha a forma szélén marad kevés lelógó része a tésztának, azt késsel vágjuk le. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A töltelékhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd még forrón keverjük bele a tejfölt.

Az elkészült krémet simítsuk egynletesen a formába, majd szórjuk a tetejére a még fagyos gyümölcsöt.

Süssük 70 percig az előmelegített sütőben. Ha nagyon pirulna a tészta, akkor alufóliával takarjuk le.

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tortazselét a leírásnak megfelelően készítsük el 0,5 l vízzel. Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kihűlt tortára, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Óvatosan vegyük le a forma oldalát, ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal és szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/erdeigyumolcsos-tejfolkremes-torta/