Hozzávalók:
Tészta:
- 10 db tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 5 dkg rétes liszt
- késhegynyi őrölt fahéj
- késhegynyi sütőpor
Krém
- 4,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 1 dl konyak
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzá adjuk a cukrot. A diót a liszttel a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. 4 db 23 centiméteres átmérőjű kerek lapot sütünk belőle.
Krémhez pudingot, tojást, cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük és kellő sűrűsödésig főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a habosra kevert margarinhoz keverjük. Hozzáadjuk a diót és a konyakot is.
A lapokat sorra megkenjük a krémmel és tetszés szerint díszíthetjük.