Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Ét csokis kókuszos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Amikor a hab félkemény, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Végül a kókuszreszeléket óvatosan, laza mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Egy 21 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A hab harmadát egyenletesen eloszlatjuk benne körülbelül 1 cm vastagon. 200 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
epertunder
Beküldte: 2013.03.03.

Tészta

Krém

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Amikor a hab félkemény, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Végül a kókuszreszeléket óvatosan, laza mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

Egy 21 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A hab harmadát egyenletesen eloszlatjuk benne körülbelül 1 cm vastagon. 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük, amíg a teteje és szélei enyhén barnulni kezdenek.

Ezt a műveletet háromszor megismételjük, így három lapot sütünk. Hagyjuk a lapokat kihűlni, majd óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, esetleg egy hosszú pengéjű késsel segítve.

Krém:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, és folyamatos keverés mellett a tejjel felöntjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Még forrón hozzáadjuk a vajat, az étcsokoládét, a rumot és a sót. Alaposan elkeverjük, hogy a csokoládé és a vaj teljesen elolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd kihűlés után habverővel habosítjuk.

Az első tortalapra egyenletesen krémet kenünk, ráhelyezzük a második lapot, amelyre szintén krémet teszünk, majd befedjük a harmadik lappal. A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

A maradék krémmel díszítjük a tetejét és az oldalát. A lapokkal óvatosan kell bánni, mert könnyen törnek, de a végeredmény minden fáradozást megér!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is