Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ét csokis kókuszos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor

Krém

  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma )
  • 1 nagy csipet só
  • 20 dkg étcsoki

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Amikor a hab félkemény, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Végül a kókuszreszeléket óvatosan, laza mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

Egy 21 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A hab harmadát egyenletesen eloszlatjuk benne körülbelül 1 cm vastagon. 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük, amíg a teteje és szélei enyhén barnulni kezdenek.

Ezt a műveletet háromszor megismételjük, így három lapot sütünk. Hagyjuk a lapokat kihűlni, majd óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, esetleg egy hosszú pengéjű késsel segítve.

Krém:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a kakaóport, és folyamatos keverés mellett a tejjel felöntjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Még forrón hozzáadjuk a vajat, az étcsokoládét, a rumot és a sót. Alaposan elkeverjük, hogy a csokoládé és a vaj teljesen elolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd kihűlés után habverővel habosítjuk.

Az első tortalapra egyenletesen krémet kenünk, ráhelyezzük a második lapot, amelyre szintén krémet teszünk, majd befedjük a harmadik lappal. A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

A maradék krémmel díszítjük a tetejét és az oldalát. A lapokkal óvatosan kell bánni, mert könnyen törnek, de a végeredmény minden fáradozást megér!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/et-csokis-kokuszos-torta/