Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Fahéjas- szilvatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás 20 dkg cukor 4 ek víz 20 dkg liszt 2 ek fahéj 1 tk szódabikarbóna 2 ek olaj 15 dkg szilva Fahéjas krém: 35 dkg cukor 6 ek víz 2 vaníliáscukor 5 tojás 3 ek liszt 1 kávéskanál fahéj 3 dl tejszín 15dkg margarin Tejporos bevonó massza: 25 dkg porcukor 10 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Drienn55
Beküldte: 2014.12.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg szilva

Fahéjas krém:

  • 35 dkg cukor
  • 6 ek víz
  • 2 vaníliáscukor
  • 5 tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 dl tejszín
  • 15dkg margarin

Tejporos bevonó massza:

  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg tejpor
  • 50 g keményítő
  • 30 g olvasztott margarin
  • 4 ek víz
  • 1 ek méz
  • Por-, vagy gélfesték


Elkészítése:

Piskóta elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált fahéjas-lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük és az apróra vágott szilvát beleszórjuk. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30 cm tepsibe, vagy 22-24 cm tortaformába elegendő.

Krém elkészítése:

A cukrot, a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük)! Kétfelé osztjuk a krémet.

Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a krém felét, még kb. 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!

A fahéjaskrém másik felét, habosra kevert margarinnal kikeverjük. ( A margarinos krémre, csak akkor van szükség, ha bevonatos tortát készítünk!)

Tejporos massza elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, és készen is vagyunk, majd keményítőn gyújtjuk a masszát.

Torta elkészítése:

A piskótát kétfelé vágjuk, megtöltjük a fahéjas krémmel. Majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszek, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, a figurákat érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy ne egyszerre keljen mindent készíteni!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Drienn55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is