Elkészítése
Az 5 tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, amíg szép krémes állagot nem kapunk, körülbelül félórán keresztül. Ehhez hozzáadjuk a fél csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport, és óvatosan belekeverjük az 5 tojásból felvert kemény habot is. Az így elkészült tésztát papírral bélelt nagyobb tepsibe öntjük, és közepes hőfokon vékony piskótalapot sütünk.
Sütés után a piskótát tenyérnyi széles csíkokra vágjuk a tepsi hosszában. Ezután előkészítünk egy őzgerincformát, amibe egy réteg piskótalapot helyezünk. A piskótalapot vastagon megkenjük az alábbi margarinos-csokoládékrémmel, majd újabb piskótalapot helyezünk rá, és megismételjük a rétegezést, amíg a forma megtelik. Végül a tetejét is megkenjük egy kevés krémmel, és egy utolsó piskótaszelettel lefedjük.
Amikor a sütemény teljesen kihűlt és megdermedt, kiborítjuk a formából, majd kívülről is megkenjük a csokoládékrémmel. Villával hosszában hullámos vonalakat húzunk a díszítéshez, hogy a sütemény egy félbevágott fatörzshöz hasonlítson.
Töltelék:
Az 5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval és fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett. Miután a krém besűrűsödött, folyamatos keveréssel kihűtjük, majd hozzáadjuk a 25 dkg habosra kevert margarint.
Végül marcipánból gombákat és csigákat formálunk, és ezekkel díszítjük a süteményt.
Jó étvágyat kívánok!
