Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fatörzs torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelék

  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 4 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin

Tészta

  • 5 db tojásfehérje (habbá verve )
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 marék zsemlemorzsa
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 5 db tojássárgája

Elkészítése

Az 5 tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, amíg szép krémes állagot nem kapunk, körülbelül félórán keresztül. Ehhez hozzáadjuk a fél csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport, és óvatosan belekeverjük az 5 tojásból felvert kemény habot is. Az így elkészült tésztát papírral bélelt nagyobb tepsibe öntjük, és közepes hőfokon vékony piskótalapot sütünk.

Sütés után a piskótát tenyérnyi széles csíkokra vágjuk a tepsi hosszában. Ezután előkészítünk egy őzgerincformát, amibe egy réteg piskótalapot helyezünk. A piskótalapot vastagon megkenjük az alábbi margarinos-csokoládékrémmel, majd újabb piskótalapot helyezünk rá, és megismételjük a rétegezést, amíg a forma megtelik. Végül a tetejét is megkenjük egy kevés krémmel, és egy utolsó piskótaszelettel lefedjük.

Amikor a sütemény teljesen kihűlt és megdermedt, kiborítjuk a formából, majd kívülről is megkenjük a csokoládékrémmel. Villával hosszában hullámos vonalakat húzunk a díszítéshez, hogy a sütemény egy félbevágott fatörzshöz hasonlítson.

Töltelék:

Az 5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval és fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett. Miután a krém besűrűsödött, folyamatos keveréssel kihűtjük, majd hozzáadjuk a 25 dkg habosra kevert margarint.

Végül marcipánból gombákat és csigákat formálunk, és ezekkel díszítjük a süteményt.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fatorzs-torta-2/