Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér csoki krémes epres torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mandula

Krém

  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő (vagy 1 vaníliás pudingpor )
  • 5 dl tej
  • 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs (vagy friss eper szeder málna)

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és alaposan elkeverjük. Végül beleforgatjuk a darált mandulát. A masszát kerek tortaformában három egyforma lapra osztva megsütjük. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.

Krém:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A tűzről levéve még forrón hozzákeverjük a vajat és az apróra tördelt fehér csokoládét, majd addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. A krémet hagyjuk kihűlni, majd habverővel habosítjuk.

Az első tortalapra egy adag krémet kenünk, és erdei gyümölcsökkel megszórjuk. Ráhelyezzük a második lapot, amelyet szintén megkenünk a krémmel, és gyümölcsökkel díszítünk. Végül ráhelyezzük a harmadik lapot, és a maradék krémmel kívülről is bevonjuk a tortát.

A tortát tetszés szerint eperrel vagy más gyümölcsökkel díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feher-csoki-kremes-epres-torta/