Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Fehércsokis kakaós torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fehércsokis kakaós torta egy igazán mutatós desszert, amelyet a színes tésztalapok, a selymes csokoládékrémek és a lekvárréteg tesz különlegessé. Ünnepi alkalmakra, például esküvőre vagy születésnapra is remek választás, hiszen ízben és látványban egyaránt különleges.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.10.18.

Piros tésztához

Barna tésztához

Fehér krém

Barna krém

Díszítés

Továbbá

Elkészítése

Piros tészta (Red velvet) elkészítése

A kakaót, az ételfestéket és a vaníliát simára keverjük, majd félretesszük. A száraz hozzávalókat külön összekeverjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Felváltva adagoljuk a lisztes keveréket és a festékes masszát. Az almaecetet a szódaporral összekeverjük (pezsegni fog), majd a tésztába dolgozzuk. A masszát kivajazott, lisztezett szív alakú formába öntjük, és 175 fokon 25–30 percig sütjük (tűpróba). Rácson hagyjuk kihűlni.

Barna tészta elkészítése

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Végül belecsorgatjuk a vizet és az olajat. A tésztát kivajazott, lisztezett formában 10–12 perc alatt készre sütjük (tűpróba), majd rácson kihűtjük.

Fehér krém elkészítése

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a fehércsokoládét, és simára olvasztjuk. Langyosra hűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

Barna krém elkészítése

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokoládét, majd simára olvasztjuk. A kakaóport belekeverjük, és langyosra hűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a kakaós csokimasszát óvatosan beleforgatjuk. Hűtőbe tesszük a krémet.

Torta összeállítása

A kihűlt piros tésztát félbevágjuk. Az egyik lapot tortatálra tesszük, vékonyan megkenjük málnalekvárral, majd a barna krém egy részét elterítjük rajta. Erre tesszük a barna piskótalapot, amit szintén lekvárral és barna krémmel borítunk. Végül befedjük a másik piros lappal. A torta tetejét és oldalát vékonyan bekenjük a fehér krémmel.

A maradék fehér és barna krémet nyomózsákba töltjük, és csillagcsővel rózsákat formázva díszítjük a tortát. A tetejére fondant pillangókat helyezünk, ízlés szerint.

Tipp

A málnalekvár helyett használhatunk ribizli- vagy áfonyalekvárt is, hogy még savanykásabb ízeket kapjunk. Ha nincs ételfesték, a piros tészta céklaporral is színezhető, természetes módon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is