Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis kakaós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piros tésztához

  • 36 dkg liszt
  • 24 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 23 dkg vaj
  • 2,5 dl joghurt
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1,5 evőkanál piros ételfesték

Barna tésztához

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor

Fehér krém

  • 100 g fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín

Barna krém

  • 6 evőkanál tejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dl habtejszín

Díszítés

  • cukor pillangók
  • (vagy valamilyen más savanykás lekvár)

Továbbá

  • málnalekvár

Elkészítése

Piros tészta (Red velvet) elkészítése

A kakaót, az ételfestéket és a vaníliát simára keverjük, majd félretesszük. A száraz hozzávalókat külön összekeverjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Felváltva adagoljuk a lisztes keveréket és a festékes masszát. Az almaecetet a szódaporral összekeverjük (pezsegni fog), majd a tésztába dolgozzuk. A masszát kivajazott, lisztezett szív alakú formába öntjük, és 175 fokon 25–30 percig sütjük (tűpróba). Rácson hagyjuk kihűlni.

Barna tészta elkészítése

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Végül belecsorgatjuk a vizet és az olajat. A tésztát kivajazott, lisztezett formában 10–12 perc alatt készre sütjük (tűpróba), majd rácson kihűtjük.

Fehér krém elkészítése

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a fehércsokoládét, és simára olvasztjuk. Langyosra hűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

Barna krém elkészítése

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokoládét, majd simára olvasztjuk. A kakaóport belekeverjük, és langyosra hűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a kakaós csokimasszát óvatosan beleforgatjuk. Hűtőbe tesszük a krémet.

Torta összeállítása

A kihűlt piros tésztát félbevágjuk. Az egyik lapot tortatálra tesszük, vékonyan megkenjük málnalekvárral, majd a barna krém egy részét elterítjük rajta. Erre tesszük a barna piskótalapot, amit szintén lekvárral és barna krémmel borítunk. Végül befedjük a másik piros lappal. A torta tetejét és oldalát vékonyan bekenjük a fehér krémmel.

A maradék fehér és barna krémet nyomózsákba töltjük, és csillagcsővel rózsákat formázva díszítjük a tortát. A tetejére fondant pillangókat helyezünk, ízlés szerint.

Tipp

A málnalekvár helyett használhatunk ribizli- vagy áfonyalekvárt is, hogy még savanykásabb ízeket kapjunk. Ha nincs ételfesték, a piros tészta céklaporral is színezhető, természetes módon.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fehercsokis-kakaos-torta/