Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskóta elkészítése: A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk. A krém elkészítése: A csokit darabokra tördeljük, a tejszínnel és a narancshéjjal egy lábasban folyamatosan kevergetve felforraljuk. Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuk az edényt. Miután kihűlt a krém betesszük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
loeb
Beküldte: 2019.03.25.

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Elkészítése

A piskóta elkészítése:

A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk.

A krém elkészítése:

A csokit darabokra tördeljük, a tejszínnel és a narancshéjjal egy lábasban folyamatosan kevergetve felforraljuk.

Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuk az edényt.

Miután kihűlt a krém betesszük a hűtőbe 2-2,5 órára, majd a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük és beleforgatjuk a feldarabolt pisztáciát.

A krémből egy kicsit félreteszünk a díszítéshez, a többivel megtöltjük a piskótát.

Az omlós tészta elkészítése:

A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a jeges vizet és jól formázható tésztát gyúrunk belőle.

A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot és kakaóport gyúrunk bele.

A 10*14 cm-es bika szilikonforma aljára berakosgatunk a barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuk a formába a többi tésztát és megsütjük.

A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunk habzsákkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
loeb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is