Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd félretesszük. A fehérjét egy csipet sóval laza, nem túl kemény habbá felverjük.

A vaníliarudat hasítsuk fel és a belsejét kaparjuk a tojássárgájához, keverjük jól össze.

Gőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd tegyük félre picit hűlni. Ha már nem forró, apránként a tojássárgás keverékhez adjuk, jól elkeverjük, majd felváltva adjunk hozzá egy kevés mascarponét és tojáshabot, közben keverjük át mindig.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, és liszttel beszórjuk. Körbe tekerjük be a formát egy alufóliával, hogy sütés közben a víz ne tudjon belefolyni. A krémet a formába töltjük.

Egy tepsit forró vízzel félig feltöltünk, ebbe belehelyezzük a tortaformát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de vigyázzunk, hogy nehogy túlsüssük.

Ha kész, kiemeljük a vízfürdőből és hagyjuk kihűlni. Vegyük le az oldaláról a fóliát, és ha teljesen kihűlt, levehetjük róla a tortaformát.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fehercsokis-sajtkremes-szufletorta/