Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis tejszínes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

A tejszínes krémhez

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl cukrozott habtejszîn

Díszítéshez

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • cukrozott kakaópor
  • csokireszelék

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összedolgozzuk. A masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük, majd három egyenlő lapra vágjuk.

Krém

A pudingport a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a langyos pudinghoz keverjük. A margarint a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Ezután beleforgatjuk a mascarponét és a habbá vert tejszínt.

A krémmel megtöltjük a tortalapokat, majd a teljes külsejét is bevonjuk vele.

Bevonás és díszítés

A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a torta tetejére és oldalára öntjük, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a bevonat megdermedjen. Végül kakaóporral és csokireszelékkel díszítjük, ízlés szerint mintázva a tetejét.

Tipp

A krémbe keverhetünk reszelt fehér csokit is, így még gazdagabb lesz az íze. Díszítésként használhatunk friss gyümölcsöket, például epret vagy málnát, amelyek szépen kiemelik a fehércsokoládé édességét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fehercsokis-tejszines-torta/