Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Fekete-erdei meggytorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először egy 26 cm átmérőjű tortaformában kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból. Miután kihűlt, a piskótát három lapra vágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk cseresznyepálinkával. A töltelék elkészítése A meggybefőttet leszűrjük, és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylevet lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat és citromhéjat, majd felforraljuk. Két evőkanál hideg vízben elkeverjük az étkezési […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.09.26.

A kakaós piskótatortához

A töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítése

Először egy 26 cm átmérőjű tortaformában kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból. Miután kihűlt, a piskótát három lapra vágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk cseresznyepálinkával.

A töltelék elkészítése

A meggybefőttet leszűrjük, és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylevet lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat és citromhéjat, majd felforraljuk. Két evőkanál hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a forrásban lévő meggyléhez adjuk, és 1 percig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután belekeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.

A zselatint 1 dl hideg vízben beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd mérsékelt tűzön felolvasztjuk. A porcukorral a tejszínt félkemény habbá verjük, és egy merőkanálnyi habot a langyos zselatinhoz keverünk, majd a zselatinos keveréket a tejszínhez adjuk, és kemény habbá verjük.

A torta összeállítása

Az első tésztalapot egy lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal. Ezt követően 2-3 cm-es távolságban 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére, és közéjük szedjük a meggykrém felét. A második tésztalapot is vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelékre helyezzük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd következnek a habgyűrűk és a maradék meggykrém. Végül a tejszínnel megkent harmadik tortalapot ráhelyezzük.

A torta bevonása

A lekvárt felforrósítjuk, és elkenjük a torta tetején. Ezután a tortát bevonjuk a maradék tejszínnel, úgy, hogy az oldalára is bőven jusson. A tortát 12 órára a hűtőbe tesszük.

Díszítés

Tálalás előtt a maradék 1,5 dl tejszínhabbal, és csokiforgáccsal díszítjük a tortát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is