Először egy 26 cm átmérőjű tortaformában kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból. Miután kihűlt, a piskótát három lapra vágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk cseresznyepálinkával.
A töltelék elkészítése
A meggybefőttet leszűrjük, és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylevet lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat és citromhéjat, majd felforraljuk. Két evőkanál hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a forrásban lévő meggyléhez adjuk, és 1 percig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután belekeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.
A zselatint 1 dl hideg vízben beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd mérsékelt tűzön felolvasztjuk. A porcukorral a tejszínt félkemény habbá verjük, és egy merőkanálnyi habot a langyos zselatinhoz keverünk, majd a zselatinos keveréket a tejszínhez adjuk, és kemény habbá verjük.
A torta összeállítása
Az első tésztalapot egy lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal. Ezt követően 2-3 cm-es távolságban 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére, és közéjük szedjük a meggykrém felét. A második tésztalapot is vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelékre helyezzük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd következnek a habgyűrűk és a maradék meggykrém. Végül a tejszínnel megkent harmadik tortalapot ráhelyezzük.
A torta bevonása
A lekvárt felforrósítjuk, és elkenjük a torta tetején. Ezután a tortát bevonjuk a maradék tejszínnel, úgy, hogy az oldalára is bőven jusson. A tortát 12 órára a hűtőbe tesszük.
Díszítés
Tálalás előtt a maradék 1,5 dl tejszínhabbal, és csokiforgáccsal díszítjük a tortát.