Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Fekete erdő torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta készítése: A tortaformát kivajazzuk, majd kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet kimérjük, belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába, és előmelegített sütőben tűpróbáig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.12.08.

Meggy krémhez

Tetejére

Csoki krémhez

Piskótához

Forma kikenéséhez

Elkészítése

Piskóta készítése:

A tortaformát kivajazzuk, majd kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet kimérjük, belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Csokikrém készítése:

Egy kis tálba ütjük a tojást és a sárgáját, összekeverjük a cukorral. Beleszitáljuk a kakaót, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. A fél liter tejet kimérjük, és apránként, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tojásmasszához. A maradék tejet egy másik lábasban felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről félrehúzzuk, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kb. fél-egy perc alatt összeforraljuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd ha a csokikrém kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel.

Meggykrém készítése:

Az üveg meggyet levével együtt egy lábasban forrásig melegítjük, közben hozzáadjuk a fahéjat. A citrom héját belereszeljük, levét belecsavarjuk. A pudingport egy kis vízben feloldjuk, majd amikor felforr a meggy, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, és összeforraljuk.

Torta összeállítása:

A piskótát négy lapra vágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük, majd a közepére meggykrémet, köré csokikrémet kenünk, váltakozva. Ugyanezt megismételjük a második és harmadik lappal is, végül rátesszük a negyedik lapot. A torta tetejét és oldalát a maradék csokikrémmel bevonjuk. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, cukorral ízesítjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is