Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete erdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Meggy krémhez

  • 1 nagy üveg magozott meggy
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db citrom
  • 40 ml rum (vagy aroma )

Tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Csoki krémhez

  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor

Forma kikenéséhez

  • vaj
  • finomliszt

Elkészítése

Piskóta készítése:

A tortaformát kivajazzuk, majd kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet kimérjük, belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Csokikrém készítése:

Egy kis tálba ütjük a tojást és a sárgáját, összekeverjük a cukorral. Beleszitáljuk a kakaót, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. A fél liter tejet kimérjük, és apránként, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tojásmasszához. A maradék tejet egy másik lábasban felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről félrehúzzuk, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kb. fél-egy perc alatt összeforraljuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd ha a csokikrém kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel.

Meggykrém készítése:

Az üveg meggyet levével együtt egy lábasban forrásig melegítjük, közben hozzáadjuk a fahéjat. A citrom héját belereszeljük, levét belecsavarjuk. A pudingport egy kis vízben feloldjuk, majd amikor felforr a meggy, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, és összeforraljuk.

Torta összeállítása:

A piskótát négy lapra vágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük, majd a közepére meggykrémet, köré csokikrémet kenünk, váltakozva. Ugyanezt megismételjük a második és harmadik lappal is, végül rátesszük a negyedik lapot. A torta tetejét és oldalát a maradék csokikrémmel bevonjuk. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, cukorral ízesítjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fekete-erdo-torta-2/