Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete erdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 4 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 5 dl tejszín

A díszítéshez

  • meggyszemek
  • étcsokoládé (reszelve )
  • tejszínhab

Elkészítése

Kakaós piskóta:

A piskótát megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután vízszintesen három lapba vágjuk.

Piskóta locsolása:

A meggyléből néhány evőkanálnyit félreteszünk, és összekeverjük egy kevés rumaromával. A piskótalapokat ezzel a keverékkel meglocsoljuk, hogy ízesek és szaftosak legyenek.

Töltelék:

A meggy levét a cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a rumaromát. A meggyből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig a pudingba forgatjuk.

Tejszínhab és csokoládé:

A tejszínt kemény habbá verjük, a csokoládét pedig lereszeljük.

Összeállítás:

1. Az alsó piskótalapot visszatesszük a tortaformába. A kihűlt pudinggal megkenjük, majd habzsák segítségével köröket nyomunk rá a tejszínhabból, körülbelül 2 cm távolságra egymástól. Néhány meggyszemet helyezünk a tejszínhabra.

2. A második piskótalappal megismételjük ugyanezt.

3. A harmadik piskótalapot a tetejére helyezzük, majd az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal.

Díszítés:

A torta tetejét tejszínhabos körökkel, meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fekete-erdo-torta-3/