Elkészítése
Piskóta
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. A piskótát rácson hagyjuk kihűlni, majd három lapra vágjuk.
Töltelék
A meggy levét a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Belekeverjük a rumaromát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, néhány szemet félretéve a díszítéshez. A tejszínt kemény habbá verjük.
Összeállítás
Az alsó piskótalapot visszatesszük a tortaformába. A tejszínt habzsákba töltjük, és kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk rá. A körök közét meggyes pudinggal kitöltjük. Rátesszük a második lapot, majd ugyanígy rétegezzük, de úgy, hogy ahol az előző lapon hab volt, most meggyes rész kerüljön. Végül ráhelyezzük a harmadik lapot, és a tortát fél órára hűtőbe tesszük.
Díszítés
A tortát kivesszük a formából, a tetejét és az oldalát tejszínhabbal bevonjuk. Tejszínhabbal, meggyszemekkel és reszelt étcsokoládéval díszítjük.
Tipp
A meggy levét ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy szegfűszeggel is, hogy különlegesebb ízt kapjunk. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a rumaroma helyett kevés valódi rumot is használhatunk.
