Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete erdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 5 dl habtejszín

A díszítéshez

  • étcsokoládé (reszelve)
  • tejszínhab

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. A piskótát rácson hagyjuk kihűlni, majd három lapra vágjuk.

Töltelék

A meggy levét a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Belekeverjük a rumaromát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, néhány szemet félretéve a díszítéshez. A tejszínt kemény habbá verjük.

Összeállítás

Az alsó piskótalapot visszatesszük a tortaformába. A tejszínt habzsákba töltjük, és kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk rá. A körök közét meggyes pudinggal kitöltjük. Rátesszük a második lapot, majd ugyanígy rétegezzük, de úgy, hogy ahol az előző lapon hab volt, most meggyes rész kerüljön. Végül ráhelyezzük a harmadik lapot, és a tortát fél órára hűtőbe tesszük.

Díszítés

A tortát kivesszük a formából, a tetejét és az oldalát tejszínhabbal bevonjuk. Tejszínhabbal, meggyszemekkel és reszelt étcsokoládéval díszítjük.

Tipp

A meggy levét ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy szegfűszeggel is, hogy különlegesebb ízt kapjunk. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a rumaroma helyett kevés valódi rumot is használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fekete-erdo-torta-4/