A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük, és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém:
A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszínt keményre verjük, és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt, három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, és szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel, és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét megkenjük krémmel, és meggyel díszítjük.
4o