Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete erdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 dkg kakaó

A meggyes töltelékhez

  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 20 dkg meggybefőtt

A tejszínes töltelékhez

  • 5 dl tejszín
  • zselatin

Elkészítése

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha elkészült, felületét meghintjük vékonyan liszttel, és fejjel lefelé rácsra helyezzük, hogy gyorsabban hűljön. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a tortaformát és megfordítjuk.

Míg sül a tésztánk, a meggyes tölteléket elkészítjük. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagozott meggyet beletesszük. Közben a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Zselatint csak annyit rakjunk bele, amennyit megkíván. A meggyes tölteléket is kihűtjük.

Ha ezek mind megvannak, a tortalapot három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. Amikor összeállt, körbehúzzuk tejszínnel, majd a tetejét is, végül tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fekete-erdo-torta/