Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tortaformát. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sót, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. A masszát beleöntjük a tortaformába (24 cm), majd egyenletesen elsimítjuk.
Betesszük a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje, és a tűpróba sikeres. Amikor készen van, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és három részre vágjuk.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet. A tejszínt kemény habbá verjük. Ezután az első tortalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd ugyanannyi tejszínhab kerül rá. Ugyanígy járunk el a következő piskótalappal is. Végül ráhelyezzük a harmadik piskótalapot. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk tejszínhabbal.
