Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Feketeerdő torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájás keveréket óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Az egészet óvatosan összedolgozzuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
szani78
Beküldte: 2013.05.28.

Tészta

Töltelék és díszítés

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájás keveréket óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Az egészet óvatosan összedolgozzuk.

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, a piskótát két lapba vágjuk.

Töltelék elkészítése

A meggybefőttet lecsepegtetjük, és félreteszünk belőle körülbelül 16 szemet a díszítéshez. A levét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a cukrot és a fahéjat. Kis lángon, folyamatos keverés mellett készre főzzük a zselét, majd hagyjuk hűlni.

A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. Ha nem édesített tejszínt használunk, ízlés szerint porcukrot adunk hozzá.

Összeállítás

Az egyik piskótalap tetejéből egy 1 cm széles gyűrűt levágunk, és kiszúróval mintákat formázunk belőle. A kiszúrt formákat félretesszük a díszítéshez.

Az alsó piskótalapot egy tortatálra helyezzük. Habzsák segítségével a szélén körbe egy kb. 2 cm széles habkarikát nyomunk. Erre meggyzselét kanalazunk, majd ismét habot nyomunk, és a maradék helyet zselével töltjük ki.

Ráhelyezzük a másik piskótalapot, és megismételjük a rétegezést, de fordított sorrendben: először zselé kerül, majd hab, végül ismét zselé.

A maradék tejszínhabot egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán. Habzsák segítségével nagyobb díszítő mintákat nyomunk a tetejére, ezekre helyezzük a kiszúrt piskótadarabokat. Fahéjat szitálunk rá, majd a nagyobb minták közé kisebb díszítéseket nyomunk, ezek tetejére kerülnek a félretett meggyek.

A közepét tetszés szerint zselével díszítjük, és a maradék habbal további mintákat készíthetünk. Az oldalát csíkozhatjuk vagy díszíthetjük ízlés szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is