Tészta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájás keveréket óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Az egészet óvatosan összedolgozzuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, a piskótát két lapba vágjuk.
Töltelék elkészítése
A meggybefőttet lecsepegtetjük, és félreteszünk belőle körülbelül 16 szemet a díszítéshez. A levét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a cukrot és a fahéjat. Kis lángon, folyamatos keverés mellett készre főzzük a zselét, majd hagyjuk hűlni.
A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. Ha nem édesített tejszínt használunk, ízlés szerint porcukrot adunk hozzá.
Összeállítás
Az egyik piskótalap tetejéből egy 1 cm széles gyűrűt levágunk, és kiszúróval mintákat formázunk belőle. A kiszúrt formákat félretesszük a díszítéshez.
Az alsó piskótalapot egy tortatálra helyezzük. Habzsák segítségével a szélén körbe egy kb. 2 cm széles habkarikát nyomunk. Erre meggyzselét kanalazunk, majd ismét habot nyomunk, és a maradék helyet zselével töltjük ki.
Ráhelyezzük a másik piskótalapot, és megismételjük a rétegezést, de fordított sorrendben: először zselé kerül, majd hab, végül ismét zselé.
A maradék tejszínhabot egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán. Habzsák segítségével nagyobb díszítő mintákat nyomunk a tetejére, ezekre helyezzük a kiszúrt piskótadarabokat. Fahéjat szitálunk rá, majd a nagyobb minták közé kisebb díszítéseket nyomunk, ezek tetejére kerülnek a félretett meggyek.
A közepét tetszés szerint zselével díszítjük, és a maradék habbal további mintákat készíthetünk. Az oldalát csíkozhatjuk vagy díszíthetjük ízlés szerint.