Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Feketeerdő torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor kezd kifehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk belőle. A sárgáját elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a felvert habhoz forgatjuk. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a kakaóport. A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát (a forma szélét […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.14.

Piskótához

Meggyzseléhez

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor kezd kifehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk belőle. A sárgáját elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a felvert habhoz forgatjuk. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a kakaóport. A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát (a forma szélét nem lisztezzük, hogy ne húzza le a tésztát), majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Teljes kihűlés után három részre vágjuk.

Meggyzselé

A meggyet leszűrjük, a levét használjuk fel először. A cukrokat összekeverjük, majd a meggylével csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük. Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a meggyszemeket, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. Nem főzzük tovább, hogy a gyümölcs ne főjön szét. Teljesen kihűtjük.

Krém

A hideg tejszínt felverjük a cukorral, a habfixálóval és a zselatinfixszel, jó keményre, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Egy kisebb adagot (6-8 evőkanálnyit) félreteszünk, ebbe kakaóport keverünk.

Összeállítás

Az első tortalapra rákenjük a meggyzselé felét, majd a tejszín egyharmadát, erre a kakaós tejszín felét vékony rétegben. A második lapra a maradék meggyzselé kerül, rá a tejszín újabb harmada, majd a maradék kakaós tejszín. A harmadik lappal befedjük a tortát, enyhén rányomkodjuk. A maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk, habzsákkal díszítjük, a tetejére tesszük a félretett meggyszemeket. Az oldalát megszórjuk csokidarával vagy darált dióval, díszíthetjük mandulaszeletekkel is. Hűtőben tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is