Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabóna
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál kakaópor

Meggyzseléhez

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 7 dl tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag zselatinfix
  • 1 evőkanál kakaópor

Díszítéshez

  • 16 szem meggy
  • csokidara
  • mandulaszelet

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor kezd kifehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk belőle. A sárgáját elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a felvert habhoz forgatjuk. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a kakaóport. A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát (a forma szélét nem lisztezzük, hogy ne húzza le a tésztát), majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Teljes kihűlés után három részre vágjuk.

Meggyzselé

A meggyet leszűrjük, a levét használjuk fel először. A cukrokat összekeverjük, majd a meggylével csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük. Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a meggyszemeket, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. Nem főzzük tovább, hogy a gyümölcs ne főjön szét. Teljesen kihűtjük.

Krém

A hideg tejszínt felverjük a cukorral, a habfixálóval és a zselatinfixszel, jó keményre, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Egy kisebb adagot (6-8 evőkanálnyit) félreteszünk, ebbe kakaóport keverünk.

Összeállítás

Az első tortalapra rákenjük a meggyzselé felét, majd a tejszín egyharmadát, erre a kakaós tejszín felét vékony rétegben. A második lapra a maradék meggyzselé kerül, rá a tejszín újabb harmada, majd a maradék kakaós tejszín. A harmadik lappal befedjük a tortát, enyhén rányomkodjuk. A maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk, habzsákkal díszítjük, a tetejére tesszük a félretett meggyszemeket. Az oldalát megszórjuk csokidarával vagy darált dióval, díszíthetjük mandulaszeletekkel is. Hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-12/