Tészta
Az egész tojásokat, a tojássárgákat, a csipet sót és a cukrot habosra keverjük. Az olvasztott csokoládét egy kevés habbal elkeverjük, majd óvatosan a többihez forgatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és könnyű, egynemű masszát készítünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába simítjuk, és előmelegített, 160 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, négy lapba vágjuk.
Meggykrém
A kukoricakeményítőt kevés meggylében elkeverjük. A többi meggyet a lével együtt leturmixoljuk, majd forralni kezdjük. A keményítős keverékkel besűrítjük, ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal vagy kevés vörösborral. Kihűlés után átkeverjük, és ha szükséges, kevés meggylével hígítjuk.
Vaníliakrém
A tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével együtt felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. A krémet visszahűtjük kb. 9 °C-ra (legjobb egy éjszakán át hűtőben pihentetni). Másnap óvatosan habosítjuk, majd ízlés szerint kevés cseresznyepálinkát keverünk hozzá.
Összeállítás
A piskótalapokat felváltva kenjük meg a meggyes és a vaníliás krémmel. Nyomózsák segítségével a krémeket körkörösen is felvihetjük, így szép réteges lesz a torta. A tetejét ízlés szerint díszítjük, például tejszínhabbal, meggyszemekkel vagy reszelt csokoládéval.
Tipp
A piskótát meglocsolhatjuk kevés meggylével vagy cseresznyepálinkával, így még szaftosabb és intenzívebb ízű lesz. A díszítéshez használhatunk friss meggyet vagy kandírozott gyümölcsöt is.