Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 150 g cukor
  • 150 g liszt
  • 100 g olvasztott étcsokoládé

Meggykrém

  • 2 üveg magozott meggy (1500 g)
  • 150 g kukoricakeményítő
  • rum

Vanília krém

  • 700 ml habtejszín
  • 350 g fehér csokoládé
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • cseresznyepálinka

Elkészítése

Tészta

Az egész tojásokat, a tojássárgákat, a csipet sót és a cukrot habosra keverjük. Az olvasztott csokoládét egy kevés habbal elkeverjük, majd óvatosan a többihez forgatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és könnyű, egynemű masszát készítünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába simítjuk, és előmelegített, 160 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, négy lapba vágjuk.

Meggykrém

A kukoricakeményítőt kevés meggylében elkeverjük. A többi meggyet a lével együtt leturmixoljuk, majd forralni kezdjük. A keményítős keverékkel besűrítjük, ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal vagy kevés vörösborral. Kihűlés után átkeverjük, és ha szükséges, kevés meggylével hígítjuk.

Vaníliakrém

A tejszínt a vaníliarúd kikapart belsejével együtt felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. A krémet visszahűtjük kb. 9 °C-ra (legjobb egy éjszakán át hűtőben pihentetni). Másnap óvatosan habosítjuk, majd ízlés szerint kevés cseresznyepálinkát keverünk hozzá.

Összeállítás

A piskótalapokat felváltva kenjük meg a meggyes és a vaníliás krémmel. Nyomózsák segítségével a krémeket körkörösen is felvihetjük, így szép réteges lesz a torta. A tetejét ízlés szerint díszítjük, például tejszínhabbal, meggyszemekkel vagy reszelt csokoládéval.

Tipp

A piskótát meglocsolhatjuk kevés meggylével vagy cseresznyepálinkával, így még szaftosabb és intenzívebb ízű lesz. A díszítéshez használhatunk friss meggyet vagy kandírozott gyümölcsöt is.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-13/