Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta (22 cm-es tortaformához): 7 tojás 14 dkg liszt 14 dkg cukor 2 csapott ek kakaópor Krém: 5 dl habtejszín 1 üveg magozott meggybefőtt Meggyzselé: 3 dl meggylé 1 csomag vaníliás pudingpor 3 ek cukor fahéj ízlés szerint kevés meggylé és egy ek rum a locsoláshoz Elkészítése: A szokásos módon piskótát sütünk. A tojásokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2015.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta (22 cm-es tortaformához):

  • 7 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 2 csapott ek kakaópor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Meggyzselé:

  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • kevés meggylé és egy ek rum a locsoláshoz


Elkészítése:

A szokásos módon piskótát sütünk. A tojásokat szétvállasztjuk. A sárgáját kikverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a felvert fehérje habját. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A pudingport megfőzzük a meggylével és a cukorral (ha gondoljuk akkor a meggyszemmekkel együtt is megfőzhetjük a pudingport, de ha nem akkor a szemeket majd belenyomkodjuk a tejszínbe) és kihűtjük. A tejszínt felverjük, megfelezzük az egyik részbe kakaóport és rumot keverünk.

Amikor a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk. A lapokat locsoljuk meg a meggylével és a rum keverékével. A kétféle tejszínt és a meggyzselét nyomózsákba tesszük. Körkörösen betöltjük a piskótakarikát, a közepétől kifele haladjunk (középére nyomunk egy kis fehér tejszínhabot, majd körberajzoljuk a kakaós tejszínnel, majd a meggyzselé következik, így folytatjuk amíg elérünk a széléhez. A következő szinten figyeljünk arra, hogy ellentétesen tültsük meg a piskótát, mert csak akkor lesz szép “sakktábala” mintája a tölteléknek).

A maradék tejszínnel körbekenjük, az oldalát csokireszelékkel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is