Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 7 dl meggylé
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokolédé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból egy 24 cm-es kapcsos formában a szokásos módon piskótát sütünk. Én a kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a megsült tésztát.

A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük az alaposan lecsepegtetett meggyet (pár szemet tetgyünk félre a díszítéshez).

A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. Végül a krémeket kihűtjük.

A tejszínt keményre felverjük.

A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük.

A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal.

A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-22/