Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2/3 csomag sütőpor

Meggyes krém

  • 1 üveg magozott meggybefőtt (bolti)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1-2 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
Feketeerdő torta kép

Elkészítése

A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőn, a levét felfogjuk, és ebből a léből főzünk pudingot, tej helyett a befőtt levét használva. A megfőtt pudingot összekeverjük a meggyel és fahéjjal, majd hagyjuk hűlni.

Közben megsütjük a piskótát, amit 3 részre vágunk, majd megtöltjük a meggyes-pudingos keverékkel. A töltelék ráhelyezésekor a meggyes részt kiskanállal rakosgatjuk rá, a tejszínt pedig habzsák segítségével nyomjuk a rétegek közé. A töltelékhez kb. 1,5 dl felvert tejszínt használunk, majd a torta díszítéséhez további 2 dl-nyi tejszínt verünk fel.

A torta szélét csokidarával vonjuk be. Ehhez a tortát a bal tenyerünkkel az aljánál tartjuk egy tálca fölött, és egy másik tálból a jobb kezünkkel finoman nyomjuk rá a csokidarát, közben folyamatosan forgatjuk a tortát, amíg körbe nem érünk.

A torta tetejét 12 részre osztjuk, és minden szeletre habrózsákat nyomunk. A habrózsák tetejére 12 szem meggyet helyezünk, amelyeket előzőleg jól lecsepegtetünk és szalvéták között forgatva szárítunk meg, hogy ne színezze el a tejszínhabot.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-2/