A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a maradék cukorral. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a felvert tojáshabot, óvatosan fakanállal dolgozva, hogy ne törjük össze. Ezután a lisztes keveréket is apránként beleforgatjuk.
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a meggyes tölteléket. Ehhez a már felsorolt hozzávalókat sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a 20 dkg meggyet és kevés rumot vagy konyakot.
A kihűlt piskótát három felé vágjuk. A rétegezés a következőképpen történik: az első kakaós lapra meggyes töltelék kerül, majd tejszínhab, és így folytatjuk a következő rétegekkel. Végül az oldalát és a tetejét is tejszínhabbal vonjuk be. A tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, és mindegyikre 1-1 szem meggyet helyezünk.
Sztori:
Anyukám és apukám névnapjára készítettem ezt a tortát, és fantasztikusan sikerült. Ez volt az első saját tortám, és az íze is eszméletlen finom lett. Büszke vagyok magamra, és a családom is elégedett volt.