Előző nap előkészítjük a meggyet: 30-40 dkg fagyasztott, magozott meggyre ráteszünk 40 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 6-7 szem szegfűszeget, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéjat, és ízlés szerint egy kevés rumot vagy rumaromát. Ezután a meggyet egy éjszakán át hagyjuk állni.
Másnap 6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojássárgákat habosra keverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzáadjuk az előre összekevert lisztet, kakaót és sütőport. Végül a tojások felvert habját is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
Amikor a piskóta kihűlt, a meggyet leszűrjük, és félretesszük. A megmaradt levet vízzel kiegészítjük fél literre, majd 2 csomag vaníliás pudinggal megfőzzük. A pudingot hideg vízben hűtjük le. Közben fél liter tejszínt 5-10 dkg porcukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd hűtőbe tesszük.
A krémhez 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és jól felhabosítjuk. Végül a felvert tejszínhab felét is belekeverjük.
A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rátesszük a meggyet, majd megkenjük krémmel. Ezután következik a második piskótalap, amire ismét meggy és krém kerül, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tetejét és az oldalát vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
A megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a torta tetejét. Végül csokoládét reszelünk a tetejére, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.
Ez a torta különleges alkalmakra is tökéletes, hiszen a meggy és a csokoládé íze csodálatosan harmonizál. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂