Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelék

  • 30-40 dkg magozott meggy
  • 35-40 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • rumaroma

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 3 dkg kakaó
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz

Kém

  • meggylé
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tejszín
  • 15-20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • reszelt csokoládé

Elkészítése

Előző nap előkészítjük a meggyet: 30-40 dkg fagyasztott, magozott meggyre ráteszünk 40 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 6-7 szem szegfűszeget, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéjat, és ízlés szerint egy kevés rumot vagy rumaromát. Ezután a meggyet egy éjszakán át hagyjuk állni.

Másnap 6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojássárgákat habosra keverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzáadjuk az előre összekevert lisztet, kakaót és sütőport. Végül a tojások felvert habját is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Amikor a piskóta kihűlt, a meggyet leszűrjük, és félretesszük. A megmaradt levet vízzel kiegészítjük fél literre, majd 2 csomag vaníliás pudinggal megfőzzük. A pudingot hideg vízben hűtjük le. Közben fél liter tejszínt 5-10 dkg porcukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd hűtőbe tesszük.

A krémhez 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és jól felhabosítjuk. Végül a felvert tejszínhab felét is belekeverjük.

A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rátesszük a meggyet, majd megkenjük krémmel. Ezután következik a második piskótalap, amire ismét meggy és krém kerül, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tetejét és az oldalát vékonyan megkenjük a maradék krémmel.

A megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a torta tetejét. Végül csokoládét reszelünk a tetejére, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.

Ez a torta különleges alkalmakra is tökéletes, hiszen a meggy és a csokoládé íze csodálatosan harmonizál. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-4/