Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Töltelék

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • porcukor
  • fahéj
  • reszelt csokoládé
  • 0,5 liter habtejszín

Elkészítése

A piskótákat elkészítem és én dupla lapot sütök mert így lesz szép. A magozott meggyet lecsepegtettem. A vanília pudingot megfőzöm a meggylében és hagyom kihűlni, mikor ez megvan, akkor a meggy felét belekeverem ebbe a masszába és kézi turmixszal összetöröm apróra. A tejszínhabot jó keményre felverem robotgéppel és elkezdem tölteni a tortát. A lapokat kettévágom és így sorban töltöm, ahogy írom.

1. lap: meggyes krém, megszórom meggy darabokkal kevés tejszín és megszórom kicsit fahéjjal. Ráteszem a piskóta lapot.

2. lap: szintén megismétlem a műveltetett és ráteszem ismét a piskóta lapot. Ha ez megvan a megmaradt tejszínnel bevonom, és az oldalát megszórom csokireszelékkel. A tetejét meggyel és tejszínnel díszítem. Ha kész a torta a hűtőben kicsit lehűtjük és utána lehet tálalni nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-5/